Urang Sunda Dimana Wae

Puguh bungah nemen lamun papanggih sareung sadulur sunda nu timana wae, padahal teuing wanoh oge acan. Teu nyangka da sunda teh luas nemen ti mula jawa kulon nepi ka jawa tengah anu sampe Brebes, geunaingan kumaha zaman kerajaan sunda teh teu kekal atanapi teu lami sampe ayeuna, kunaon sebabna. Mun ningali kraton jogja mah masih keneh dipimpin ku Sultan artina kerajaan eta langgeng sampe ayeuna.

Urang sunda mah dina kanagaraan ieu oge teu loba nu jadi pajabat, ari cuk jalmi nu kolot teh urang sunda mah loba ngalah teu hayang jiga jalmi urang jawa atanapi urang mana wae turun dina pemerintahan. Tapi lamun dina budaya mah hebring euy, urang sunda kahiji top marketop loba budayanya sapertos angklung, jaipong, rempak gendang nu sok di pentaskeun di bumi pertiwi atanapi di mancanagara.

Komo deui lamun lalajo bobodoran sunda terus ngariung sareung papaduluran atuh meuni bungah sareung pikaseuri, eta oge dina golekna nu sok ngahibur jalmi dimana wae. Puguh di parantoan oge tiasa sono ka leumbur mun ngupingkeun tembangan sunda nu alus sapertos es lilin nu alus laguna. Buktina kerajaan tos teu aya, naha barudak sunda ayeuna the loba nu era make basa indung ieu, padahal mah karunya basa indung ieu mun teu diamalkeun jiga na mah tiasa leungit ti bumi. Hapunten penulis oge masih keneh balajar basa sunda, ti awal nepi ka ahir loba kasarna teuing nu alusna mah hese pisan.. he..he… Tos lah teu tiasa panjang lebar, ieu mah cuma unek-unek nuju bingung ha..ha ..ha da ngupingkeun lagu si kustian jadi nelangsa raraosan ari jalmi teh loba tingkahna dina kasombongan. Salam sadayana……

Posted on Agustus 11, 2009, in Tentang Sunda and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 7 Komentar.

  1. Nya arilagu kustian teh meni nelangsa, komo deui mun di parantauan jiga teu boga indung kolot….karunya pisan. Alus pisan blogna..

  2. Hirup jalmi sunda!!!

  3. sumuhun kang meni asa bungah patepang sareng urang sunda komo deuih di dunia maya.mugi janten jalan silaturahmi.salam kenal …

  4. Punten ah, ngiringan….

    Sapagodos sareng anu gaduh ieu Blog – naon basa Sunda blog teh nya?, palupuh jigana mah – naha kamarananya urang sunda teh.. tapi ceuk pamadegan abdi mah, urang sunda mah, teu katingali tapi bisa karasa teu kacampa tapi nyata, emutan weh ku urang sadaya…..

  5. punten boleh ga gua belajar bahasa sunda

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: